Leiderschap / MT coaching

Als leider / managementteam heb jij een bepalende rol in het succes van veranderingen. Jij bent voor jouw organisatie de beslisser, maar ook de inspirator en degene die meedenkt over oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken. Wij zien deze rol veranderen door toenemende complexiteit. Je wilt klantwaarde maximaliseren en zo min mogelijke bureaucratische elementen. Dat klinkt mooi maar hoe realiseer je dit binnen je organisatie? Hoe initieer je verandering en hoe zorg je voor meer impact?

Inzicht in drijfveren

Intrinsieke drijfveren zijn sterk bepalend voor onze perceptie, ons denken, voelen, handelen en vermijden. Zij geven ook inzicht in de leiderschapsstijl, inclusief de bijbehorende kwaliteiten en valkuilen. Waardesystemen geven als het ware aan hoe we denken en waarom we doen wat we doen. Om jouw drijfveren inzichtelijk te maken, gebruikt Adaptit Spiral Dynamics.

 

Spiral Dynamics geeft inzicht in het talent, motivatie en potentieel van individuen, leiders, teams en organisaties. De methodiek is gebaseerd op de drijfveren theorie van prof. Clare W. Graves en Appreciative Inquiry van prof. David Cooperrider.

DISC insights

Wil je vooral focussen op zichtbaar gedrag, dan kan je ook gebruik maken voor DISC Insights. Dit is een praktisch instrument voor sterke punten, communicatiestijl en teamdynamiek. Het kan de basis zijn voor het werven van nieuw personeel.